Hlavní obsah

Téměř vše nad plán. Chtěla jsem na vyhlášení, říkala Klučinová po druhém výkonu české historie

Götzis

Nohy si nechávala chladit ledem, podepisovala se dětem na kartičky i trička a usmívala se. Eliška Klučinová v rakouském Götzisu, městečku pod Alpami vícebojům zaslíbeném, předvedla druhý nejlepší sedmiboj české historie, na desátém místě ji hřálo 6349 bodů.

Foto: Michal Osoba, Právo

Eliška Klučinová zdraví diváky při slavnostním vyhlášení mítinku v Götzisu.

Článek

V Götzisu jste popáté, byl letošní ročník po všech stránkách nejvydařenější? Od výkonů po počasí.

Už si úplně nepamatuju ty první dva roky, kdy myslím nebylo moc hezky, ale pamatuji si ty poslední a to se mi tu fakt nedařilo. Většinou to tady pokazím hned na překážkách, což mě letos překvapilo, že jsem to sice pokazila, ale ne zase tak moc. A pak vzhledem k počasí, že bylo hezky teplo a nepršelo, docela dobře se to sesčítalo. Jen při výšce jsem si na 186 centimetrech trochu obnovila zranění nohy z Curychu. Jinak bylo vše nad plán.

Jaký jste měla před sebou cíl pro závěrečnou osmistovku?

Chtěla jsem se probojovat na vyhlášení pro deset nejlepších holek, docela mi pomohlo, že Schippersová kvůli bolesti kolene nedokončila. Tak jsem bojovala, ale hrozně se mi běželo, od prvního kroku jsem se trápila. Jeden z mých nejhorších běhů.

Je celkový součet povzbuzením směrem k útoku na český rekord v Kladně při TNT Express mítinku?

Určitě. Když jsem sem odjížděla, říkala jsem, že je všechno možné, ale moc jsem tomu nevěřila. Teď se těším na Kladno, snad za těch dvanáct dnů stihnu zregenerovat.

Stačí taková doba na to, abyste byla v ideální formě?

Dá se jít víceboj i po týdnu, ale nesmí se fakt trénovat. Teď budeme spíš ladit a odpočívat.

V pátek jste tady v Götzisu byla vyhlašovaná i mezi hvězdami mítinku na setkání se starostou a fanoušky. Příjemná společnost nejlepších vícebojařů světa?

Byla jsem tam už vloni, ale na pódiu mě teď vyhlašovali poprvé. Akorát většina šla na večeři už předtím, já padala hlady, tak jsem pak rychle podepsala kartičky a pádila se navečeřet. Takže pěkná akce, ale pro příště vím, že se mám navečeřet před ní. (úsměv)

Co jste říkala celkové úrovni sedmiboje v Götzisu? Překvapilo vás něco?

Třeba to, jak se holky naučily házet oštěpem, létalo jim za padesát. Celkově to byl velice kvalitně obsazený víceboj, klobouk dolů.

Reklama

Související témata: