Hlavní obsah

Špotáková změnila plány. Bude házet na Odložilově memoriálu

Praha

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková upravila plány a bude závodit na Memoriálu Josefa Odložila příští týden v pondělí na svém domovském stadiónu v Praze na Julisce. Původně chtěla svými starty v sezóně s vrcholem na srpnovém mistrovství světa v Pekingu šetřit, ale po dvou nevydařených závodech na Zlaté tretře a o víkendu v americkém Eugene změnila názor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaná Barbora Špotáková během atletického mítinku Zlatá tretra.

Článek

Špotáková se před přípravou na letošní sezónu rozešla s koučem Janem Železným a rozhodla se trénovat sama. Cítila se prý dobře a kvalitně připravená, jenomže úvodní start v Ostravě se jí hrubě nepovedl a na své poměry neházela dobře ani na mítinku Diamantové ligy v Eugene. V obou závodech nepřehodila 60 metrů a stále nemá splněný limit na MS, který má hodnotu 61 metrů.

"Těším se, že si spravím náladu na Memoriálu Josefa Odložila, kde budu házet na domácí půdě," uvedla Špotáková po závodu v Eugene. Jejím dalším startem měl být původně mítink Diamantové ligy v Oslu, který se koná příští týden ve čtvrtek, tři dny po Odložilové memoriálu.

Špotáková se prý v Eugene (59,84) cítila už o dost lépe než na Zlaté tretře, kde hodila 58,37 metru. Dvakrát za sebou pod hranici 60 m hodila naposledy v roce 2005. "Neházela jsem dobře, ale i tak jsem byla blízko šedesátimetrové hranici, takže předpokládám, že až to trefím, pokud to srovnám, že to poletí," prohlásila.

Klíčová je nyní podle jejích slov práce na technice. "Musím ji učesat a bude to dobré," věří. "Závod v Eugene byl už naprosto jiný než v Ostravě a mám víru, že ačkoliv jsem teď hody totálně netrefovala, tak že se mi to brzy podaří. Vzhledem k přípravě na vrchol sezóny jsem už o mnoho klidnější," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa z roku 2007.

Reklama

Související témata: