Hlavní obsah

Devět poničených tyčí, škoda za 130 tisíc. Adrenalinový trénink si Ptáčníková nechá po sezóně

Praha

Bezmocně sledovala, jak jí na letišti přinesli potrhaný vak s pomlácenými tyčemi, zlost se v ní mísila s lítosti. Halové vicemistryni světa Jiřině Ptáčníkové se letní sezóna vydatně zkomplikovala, ještě než pořádně začala.

Foto: Sport.cz

Jiřina Ptáčníková na pražském Strahově při mítinku Praga Academica.

Článek
Fotogalerie

„Já nadávala, do toho hystericky brečela. Slušná jsem nebyla, asi bych se tomu pánovi u reklamací měla omluvit,“ vrací se tyčkařka už s úsměvem o několik týdnů zpátky. Po nočním návratu ze soustředění na Tenerife jí ale rozhodně do smíchu nebylo. „Je to moje pracovní náčiní. Když nebudu mít tyče, můžu na závody tak akorát koukat,“ připomíná.

Vypadly z letadla

Zatoulané tyče při přesunech ze závodů a soustředění už ji nerozhodí. „S tím člověk počítá. Není to malá taška,“ říká. Ale aby se jí vak vrátil v tak zuboženém stavu? To nepamatuje. „Spadlo jim to z letadla na nějaký sloupek. Jedna tyč zlomená uprostřed, zbytek pomlácený na konci,“ popisuje škody na celkem devíti tyčích, které byly vyčísleny na 130 tisíc korun.

Tři tyče po karambolu na první pohled zničené nejsou… „Ale skákejte na nich, když vidíte, v jakém jsou stavu,“ připomíná Ptáčníková riziko zlomení tyče při skoku a následného zranění. Ostatně jejímu příteli Janu Kudličkovi přelomená tyč na MS v Tegu pořádně sedřela bok, Michal Balner skončil dokonce se zlomeným palcem… „Takže ty tři tyče si zkusím až po konci sezóny, kdy si dám takový adrenalinový trénink,“ usmívá se Ptáčníková.

Česká rekordmanka tak má nyní k dispozici jen jednu sadu pro závody. I proto je při výběru startů opatrná. „S manažerem hodně řešíme, kam jsou přímé lety a tak. Přece jen tyče nejsou něco, co si člověk koupí v obchodě. Čeká se na ně dlouho,“ dodává Ptáčníková.

Reklama

Související témata: