Hlavní obsah

Britský atletický svaz prověří Farahova lékařská data

Britský atletický svaz (UK Athletics) nechá prověřit lékařská data dvojnásobného olympijského vítěze Mo Faraha. O nezávislou analýzu požádala národní federace v souvislosti s obviněním Farahova trenéra Alberta Salazara z dopingových praktik.

Foto: Don Ryan, ČTK/AP

Mo Farah z Velké Británie.

Článek

Podle svazového šéfa Eda Warnera by měly být zdrojem analýzy "krevní hodnoty, potravinové doplňky a vše, co souvisí s (Farahovou) lékařskou péčí". "Musíme se ujistit, že neexistuje nic, co jsme neviděli nebo o čem jsme nevěděli," řekl Warner rozhlasové stanici BBC.

Americký trenér Salazar čelí od uplynulého týdne podezření, že v minulosti radil svým svěřencům s užíváním dopingu a zakázané látky jim i podával. Veškerá obvinění kouč popřel.

Farah je hlavní hvězdou jeho tréninkové skupiny Nike Oregon Project. Dvaatřicetiletý mistr světa a olympijský šampion na tratích 5000 a 10.000 metrů na informace BBC a americké neziskové společnosti ProPublica zareagoval rozhořčeně a prohlásil, že navzdory nařčení od kouče neodejde.

Kvůli narušené koncentraci se Farah nicméně odhlásil z nedělního startu na domácím mítinku Diamantové ligy v Birminghamu a chystal se odcestovat do USA "hledat odpovědi na otázky".

Reklama