Hlavní obsah

Basketbalisté Milwaukee vyrovnali sérii

NEW YORK

Basketbalisté Milwaukee zvítězili v sobotu v utkání plném zvratů nad New Jersey v prodloužení 119:114 a vyrovnali stav série prvního kola play off NBA na 2:2.

Foto: ČTK/EPA

Basketbalista Milwaukee Bucks Sam Cassell (vlevo) a Lucious Harris z New Jersey Nets v utkání play off NBA.

Článek

Hráči Bucks měli na dosah vítězství už v normálním hracím čase, neboť sedm minut před koncem čtvrté čtvrtiny vedli o 14 bodů. Loňští finalisté z New Jersey sice dokázali vyrovnat na 99:99, ale prodloužení zvládl lépe jejich soupeř.

Hlavním tahounem týmu v nastaveném čase se stal Toni Kukoč, který dal v rozhodující části prvních pět bodů domácích a v závěru trefil dvě důležité trojky.

Hráčům New Jersey se naopak v důležitých chvílích přestalo dařit proměňování trestných hodů, z 12 pokusů se v prodloužení trefili jen čtyřikrát. "Zjevně nám na konci trestné body hodně ublížily," posteskl si trenér New Jersey Byron Scott. "Nedařily se nám ani doskoky," dodal kriticky na adresu svých svěřenců.

Velký vliv Kukoče na pohodu týmu ocenil i jeho spoluhráč Gary Payton, který byl s dvaceti body a 14 přihrávkami další oporou. Připomněl, že ve třetím utkání se Kukočovi nedařilo, dal jen sedm bodů a Milwaukee prohrálo. "Šel jsem za ním po utkání a řekl mu, že by měl být agresivnější," řekl.

New Orleans přehrálo i bez svého nejlepšího střelce Jamala Mashburna, který má vykloubený prst na ruce, Philadelphii 99:85.

Davis: Hraj tak tvrdě, jak jen můžeš

Mashburna výborně zastoupil Baron Davis, který se na hřiště vrátil po pauze zaviněné zraněním kolena a přes nevydařený úvod nastřílel 28 bodů. "Byl jsem útočně naladěný a chtěl jsem strhnout i ostatní. To je play off - hraj tak tvrdě, jak jen můžeš, a starosti si dělej až další den," naznačil svou taktiku.

Hostující tým nezachránil ani Allen Iverson, který přispěl 28 body, v druhém poločase se ale vytratil. Po pětidenní přestávce se opět utkaly týmu Utahu a Sacramenta a domácí hráči Jazz se s dlouhou pauzou vyrovnali lépe.

Narozdíl od předchozích dvou utkání se vyvarovali výpadků a po vítězství 107:104 se ujali v sérii vedení 2:1.

Reklama