Hlavní obsah

Melich nasměroval český tým za postupem. Ale tady jsem jednooký mezi slepými, uznal

Michal Osoba (Heraklion)Sport.cz

Obstaral parádní start českého týmu do první ligy mistrovství Evropy družstev, která by měla vyvrcholit návratem mezi atletickou smetánku. Kladivář Lukáš Melich potvrdil roli favorita a v horkém sobotním odpoledni v Heraklionu výkonem 74,84 m zajistil Česku první vítězství.

Foto: Jan Kucharčík

Kladivář Lukáš Melich na mistrovství Evropy družstev v Heraklionu.

Článek

Potěšil vás i výkon?

Dneska to bylo na dvanáct bodů, to se podařilo splnit. Chtěl jsem hodit za 75 metrů, ale vítězství je hlavní.

Závodíte rád v teplém počasí? Je tu přes třicet stupňů…

Tohle už je trošku extrém. (úsměv)

Úvodní soutěž kladivářů navíc přerušovalo slavnostní zahájení s četnými projevy…

Soutěž super, podmínky taky, ale bylo to hrozně roztahané. Mně to přijde celé ulítlé s těmi pravidly, která vymysleli. Trmácet se sem, hodit tři pokusy, pro nejlepší čtyři ještě jeden… Nevím, nejsem toho úplně zastáncem.

Překvapilo vás, že největším soupeřem pro vás byl domácí Anastasakis?

Nepřekvapilo. Když jsem lehce koukal do startovek, byli jsme tam tři, kteří můžeme hodit za sedmdesát metrů, což se potvrdilo.

Jste přesvědčený, že český tým tu potvrdí, že patří do superligy?

Asi tam patří, ale pak by bylo záhodno, aby se aspoň jednou udržel. Je to jako na houpačce nahoru, dolů, zatím jsme se tam nikdy neudrželi. V nejvyšší soutěži by pro mě byli hodně kvalitní soupeři: Poláci, Němci, Rusové… Tady jsem jednooký mezi slepými králem, a to není nic proti soupeřům.

Jak si užíváte týmové akce?

Všichni chválí, jak je to důležité, já zastávám názor, že atletika je individuální sport. Samozřejmě jsem rád pomohl družstvu, nemám nic proti té soutěži, jen mi vadí ta pravidla. Ale tomu se samozřejmě musím přizpůsobit.

Reklama