Hlavní obsah

Se zlatem vytetovaným na hrudi Holuša neplašil. Teď bude bušit v tréninku

Heraklion

Připomínku své parádní halové stíhačky má i na svém těle. Mistr Evropy z pražské O2 Areny Jakub Holuša si na hrudník nechal vytetovat symbol březnového šampionátu a v řeckém Heraklionu se hnal v kvalitně obsazeném závodě na 1500 metrů v rámci mistrovství Evropy družstev pro druhé místo za Turkem Ilhamem Tanuiem Özbilenem, který mu tak oplatil porážku z Prahy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Holuša při mítinku Josefa Odložila.

Článek

Tušil jste, že Turek si svůj náskok už pohlídá?

On to nakouřil, už před závodem jsem byl rozhodnutý, že nepůjdu s ním. Mám toho dost, zvolil jsem rozumnější taktiku. Belgičan Hannes mi dal v Oslu dvě sekundy, tady to zkusil s Özbilenem a zabilo ho to.

Takže jste s druhým místem spokojený?

Je to dobrý výsledek. Sezóna je dlouhá, už jsem říkal před odletem, že toho asi budu mít plné kecky. Od začátku jsem byl přesvědčený, že Özbilen zase uteče. Tak jsem si říkal, abych zbytečně neplašil a hlídal si odstupy. Jsem rád, že jsem ještě dohnal toho Belgičana, druhé místo je super, beru. Teď si trochu odpočinu a jedu bušit na svět.

Asi vám tedy nevadí, že tady třeba na rozdíl od loňského roku neabsolvujete i osmistovku…

Jsem rád, že tu nejdu dvojboj. Teď moře, v neděli půjdu fandit. Nohu nemám úplně ideální. Pata mě trápí, takže každý pohyb v tretrách je pro mě zlo. Těším se, že si dám čtyři dny volna a přesunu se na soustředění do Itálie.

Takže vás teď čeká měsíc bez závodů?

Je to tak, mistrovství republiky vynechám. Další závod bude míle v Londýně 25. července.

Jak se zrodil nápad na vaše nové tetování?

Je to logo medaile z Prahy, tatér to podle ní vymyslel. To jsem si musel nechat vytetovat, to nešlo jinak. (úsměv)

Reklama