Hlavní obsah

Mladší přítel prodlouží Rosolové kariéru

Heraklion

Ještě loni měla Denisa Rosolová jasno, olympijské hry v Rio de Janeiru budou rozlučkou s její pestrou atletickou kariérou. Víkendové mistrovství Evropy družstev v Heraklionu by tak bylo pro překážkářku poslední v kariéře. Jenže osud ji přiměl poupravit plány na rodinný život.

Foto: Jan Kucharčík

Denisa Rosolová při hladké čtvrtce na ME družstev v Heraklionu.

Článek
Fotogalerie

„Kvůli okolnostem po olympiádě končit určitě nechci. Minimálně ještě rok, nebo dva,“ naplánovala si. Osmadvacetiletá Rosolová se dala dohromady s vícebojařem Adamem Sebastianem Helceletem, kterému je třiadvacet.

„A když máte docela o dost mladšího přítele, tak ho nemůžete do ničeho tlačit,“ vysvětlovala s úsměvem, proč by se jí mělo týkat za dva roky i superligové vystoupení českého atletického družstva.

Překážky i na mistrovství republiky

Teď však Rosolová vyhlíží bližší závody. O víkendu ji čeká mistrovství republiky v Plzni, kde špičkoví běžci často testují formu v jiných disciplínách. Svěřenkyně Martiny Blažkové ale má v plánu překážky. „Pokud by mě ještě nevzali do Paříže,“ říká atletka, která je zatím na čekačce pro mítink Diamantové ligy 4. července.

„Pokdu mě nevezmou, potřebovala bych v Plzni běžet překážky, protože bych měla moc dlouhou pauzu mezi závody,“ vysvětluje bývalá vicemistryně Evropy, jejíž nejlepší letošní výkon je 55,15 s z Birminghamu.

Reklama