Hlavní obsah

Jamajský překážkář McLeod jako první letos běžel pod 13 sekund

Eugene

Jednadvacetiletý Omar McLeod zaběhl na jamajském šampionátu jako první v této sezoně 110 metrů překážek pod 13 sekund. Student univerzity v Arkansasu zvítězil v čase 12,97 sekundy o 11 setin před bronzovým olympijským medailistou Hanslem Parchmentem. Za jeho jamajským rekordem z loňska zaostal o tři setiny.

Foto: Gilbert Bellamy, Reuters

Překážkář Omar McLeod slaví vítězství.

Článek

"Tohle je velké povzbuzení. Mám vážně radost a těším se do Pekingu," řekl McLeod, který se rozhodl nepokračovat ve vysokoškolském studiu a stát se profesionálním atletem. Před mistrovstvím světa se chce ještě představit na mítincích Diamantové ligy v Evropě

Na americkém šampionátu v Eugene se blýskla nejlepším světovým výkonem roku dálkařka Tianna Bartolettaová, mistryně světa z roku 2005 skočila 712 cm. Devětadvacetiletá závodnice si vylepšila osobní rekord o deset centimetrů. Druhá skončila olympijská šampionka Brittney Reeseová za 697 cm.

Allyson Felixová vyhrála závod na 400 metrů a čeká ji rozhodování, jakou trať poběží na mistrovství světa. Zkombinovat obě disciplíny by bylo obtížné kvůli programu. "Záleží, co řekne trenér. Rozhodneme se brzy," řekla čtyřnásobná olympijská vítězka a osminásobná světová šampionka.

O double bude chtít v Pekingu usilovat sprinter Justin Gatlin, který v sobotu dosáhl v Eugene na 200 metrů už v rozběhu výborného času 19,92.

Reklama