Hlavní obsah

Maslák zpátky v sedle. Tohle mě nakopne, radoval se po rychlé dvoustovce

Plzeň

V letošní venkovní sezóně asi poprvé po závodě zářil spokojeností. Čtvrtkařský halový mistr světa Pavel Maslák se na mistrovství republiky v Plzni představil na dvoustovce a zapsal si vedle suverénního vítězství i rekord šampionátu 20,58 s.

Foto: Jan Kucharčík

Pavel Maslák si běží pro letošní nejlepší český čas na dvoustovce.

Článek

Ideální závod?

Jsem spokojený, celý se mi povedl, už od startu to bylo dobré. Ještě ve středu poběžím čtvrtku a pak jedeme do Harrachova na trénink.

Vaše tréninková partnerka Zuzana Hejnová na dvoustovce před vámi ulila start, vy jste měl naopak reakci nejpomalejší. Dával jste si pozor?

To ne, já mám věčně pomalé starty, u mě je tohle standard. (úsměv)

Na čtvrtce jste zatím cítil ve svých výkonech rezervy. Pomůže takhle rychlá dvoustovka vaší sebedůvěře i směrem k hlavní trati?

Určitě, protože na Kladně jsem běžel 20,80 a nebyl spokojený. Tady to bylo devět setin od osobáku, takže mám radost.

Do dalšího závodu už půjdete s větší sebedůvěrou?

Určitě mě tenhle výkon vrátí do sedla. Sice ještě čtvrtku nemám nějak extra rychle běženou, ale tohle mě nakopne. Ta dvoustovka je známka, že rychlostně jsem na tom dobře, což jsem se bál, že nejsem. Forma se vrací zpátky, takže věřím, že budu připravený.

Je návrat do špičky složitější proto, že jste se vloni zranil?

Vloni to po hale vypadalo super, pořád jsem se každý rok zlepšoval. Pak se výkonnost zastavila, museli jsme se vrátit zpátky a postupně navazovat. Trvá déle se dostat do formy.

Takže jste s takovým vývojem sezóny počítal?

Já si právě myslel, že to půjde rychleji. Zjistil jsem, že nepůjde, byl z toho trošku smutný, ale teď už je to dobrý. Trénujeme směrem k mistrovství světa v Pekingu, kde bych si chtěl běžet osobák, určitě to půjde nahoru.

Reklama

Související témata: