Hlavní obsah

Trenéra Salazara vyšetřuje i britská antidopingová agentura

Londýn

Atletického trenéra Alberta Salazara začala vyšetřovat kvůli podezření z dopování závodníků po americké i britská antidopingová agentura. Informovala o tom BBC, jejíž pořad kauzu před měsícem rozpoutal.

Foto: Don Ryan, ČTK/AP

Atletický trenér Alberto Salazar

Článek

Výkonná ředitelka Nicole Sapsteadová uvedla, že britská agentura se vyjádří až k závěrům vyšetřování. "Stejně jako u jiných případů nebudeme o probíhajícím vyšetřování podávat bližší informace kvůli ochraně soukromí zúčastněných osob a také proto, abychom nenarušili vlastní činnost," řekla Sapsteadová BBC.

Salazar podle dokumentu britské stanice v minulosti radil několika běžcům z tréninkové skupiny v Portlandu včetně americké hvězdy Galena Ruppa s užíváním dopingu. Ruppovi, jenž v roce 2012 získal olympijské stříbro v běhu na 10.000 metrů, prý podával v mládí anabolické steroidy.

Mezi svěřence někdejšího úspěšného vytrvalce Salazara patří i dvojnásobný olympijský vítěz Brit Mo Farah, který se za trenéra postavil a hodlá s ním nadále spolupracovat. Sám tvrdí, že jeho výkony jsou stoprocentně čisté.

Reklama