Hlavní obsah

Francouzští sprinteři se dočkali bronzu z olympiády v Londýně

Paříž

S tříletým zpožděním převzali francouzští sprinteři bronzovou olympijskou medaili z londýnské štafety na 4x100 metrů, která jim připadla po diskvalifikaci amerického týmu kvůli dopingu Tysona Gaye. Kvarteto Jimmy Vicaut, Christophe Lemaitre, Pierre-Alexis Pessonneaux a Ronald Pognon si předání cenných kovů z olympijských her 2012 užilo na dnešním mítinku Diamantové ligy v Paříži.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská štafeta na olympijských hrách v Londýně. Zleva Ronald Pognon, Pierre-Alexis Pessonneaux, Christophe Lemaitre a Jimmy Vicaut.

Článek

Francouzští sprinteři si nejprve vychutnali triumfální jízdu bílým londýnským taxíkem po oválu Stade de France. Bronzové medaile z OH v Londýně jim poté slavnostně předal člen výkonného výboru Mezinárodního olympijského výboru Guy Drut.

Gay byl součástí americké štafety, která v Londýně obsadila druhé místo za vítěznou Jamajkou. O rok později měl ale na domácím šampionátu pozitivní dopingový test a všechny jeho výsledky od 15. června 2012 byly zpětně anulovány. Podle pravidel tak přišel o stříbrnou medaili celý tým, původně třetí štafeta Trinidadu a Tobaga se posunula na druhé místo.

Reklama

Související témata: