Hlavní obsah

Hejnové test ukázal slibnou formu, Maslák nepřesvědčil

Cheb

V posledním testu před mistrovstvím světa v atletice zaběhla Zuzana Hejnová na mítinku v Chebu závod na 300 metrů překážek v času 38,94 sekundy. Tento výkon je o 78 setin horší, než jaký v Chebu běžela před dvěma lety před světovým šampionátem v Moskvě, kde jasně vyhrála. Formu testoval i Pavel Maslák, výkonem v běhu na 300 metrů ale příliš nepřesvědčil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Běžkyně Zuzana Hejnová během přípravy na MS 2015 ve sportovním centru Nymburk.

Článek

Hejnová se letos vrací po loňské promaroděné sezoně a její forma postupně roste. V kariéře běžela netradiční trať už třikrát rychleji, z toho dvakrát právě v roce 2013, kdy na MS zaběhla český rekord 52,83 sekundy. Její aktuální forma slibuje čas na hranici 53,50 sekundy. Letos má překážkářka na kontě výkon 53,76, s kterým je druhá ve světových tabulkách o dvě setiny za Američankou Shamier Littleovou.

Maslák, další svěřenec Dalibora Kupky, v letošní sezoně zatím nemá ideální formu. Třístovku zvládl v Chebu za 33,05 sekundy, v kariéře běžel už jedenáctkrát rychleji včetně halových závodů. Jeho osobní rekord je o devět desetin lepší, při Zlaté tretře v Ostravě byl o sedm desetin rychlejší. Ve světových tabulkách je český rekordman a mistr Evropy časem 45,09 sekundy aktuálně ve třetí desítce.

Reklama

Související témata: