Hlavní obsah

Soupeřka Hejnové Anťuchová nepojede kvůli slabé formě na MS

Moskva

Olympijská vítězka v běhu na 400 metrů překážek a soupeřka Zuzany Hejnové Natalja Anťuchová nebude startovat na mistrovství světa. Čtyřiatřicetiletá Ruska došla k závěru, že nemá takovou formu, aby bojovala o medaili.

Foto: Jan Kucharčík

Zuzaně Hejnové ubyla jedna konkurentka. Natalja Anťuchová na MS nepojede.

Článek

"Po několika trénincích jsme s trenérem pochopili, že o medailích z mistrovství světa nemůže být řeč. A jet jako turistka se mi nechce," uvedla Anťuchová na webu Ruského atletického svazu.

Anťuchová letos startovala jen na ruském šampionátu v Čeboksarech a v rozběhu tam časem 55,92 sekundy splnila limit pro účast v Pekingu, ve finále pak skončila třetí. Patří jí až 40. místo ve světových tabulkách, její osobní rekord z olympijského finále má hodnotu 52,70.

V roce 2004 získala Anťuchová olympijský bronz na hladké čtvrtce, později se začala zaměřovat na překážky. V roce 2010 se stala mistryní Evropy, rok poté byla třetí na MS v Tegu a v další sezoně zvítězila na olympiádě. Předloni na MS v Moskvě při triumfu Hejnové vypadla v semifinále, ale byla členkou zlaté čtvrtkařské štafety.

Reklama