Hlavní obsah

Holuša si nastuduje psychopatova průvodce, Hejnovou nadchla statečná dívka

Praha

Do Pekingu na mistrovství světa atleti odletěli s dostatečným předstihem, přístup k internetu je nejistý, a tak ve svých nabitých zavazadlech našli místo i pro knížky velmi rozličných žánrů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Mílař Jakub Holuša před odletem na MS.

Článek

Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu, tak zní název díla, které plánuje v Číně pročíst běžec Jakub Holuša. Šampión z pražské O2 areny věří, že by v knížce mohl načerpat podněty užitečné i pro své závodění.

„Jeden psycholog sepsal s příslušníkem britských jednotek knížku o tom, jak se snáší mučení,“ popisuje Holuša děj publikace.

„Cvičili je, aby při mučení nic neřekli, jsou schopni ovládnout bolest mozkem. A já si to chci přečíst, možná je to ku prospěchu v mé disciplíně,“ věří český rekordman, byť patnáctistovku k mučení přirovnávat nechce. „To spíš trénink,“ pousměje se svěřenec Jiřího Sequenta, jenž si s sebou vzal i knihu o cyklistovi Lanci Armstrongovi s názvem Kolo lží.

Jušku motivuje Agassi

Tenisovou biografii zase zvolil jako motivační četbu další medailista z letošního halového mistrovství Evropy, stříbrný dálkař Radek Juška. „Vzal jsem si knížku o Andrem Agassim. Už jsem ji dvakrát rozečetl, ale vždycky odložil, tak teď se do ní chci zase pustit,“ předsevzal si.

Překážkářská mistryně světa Zuzana Hejnová sáhla do své knihovny pro portrét pákistánské dívky bojující za vzdělání žen Malály Júsufzajové, která dostala Nobelovu cenu za mír, s názvem Já jsem Malála. „Bude to hodně zajímavé, těším se na to,“ líčila Hejnová.

Reklama