Hlavní obsah

Zlatou tretru ozdobí El Guerrouj

PRAHA

První velká hvězda příštího ročníku atletické Zlaté Tretry je známa. Dvojnásobný olympijský vítěz z Maroka Hicham El Guerrouj ozdobí mítink, který se koná 30. května příštího roku. "Poběží tři kilometry při Memoriálu Emila Zátopka," oznámil manažer mítinku Alfonz Juck. El Guerrouj do Ostravy přijede již podruhé, premiéru si odbyl v roce 2003.

Článek

Nejlepší světoví atleti stojí až 100 000 dolarů. "Jeho cena je podobná jako při prvním startu. Nemyslím, že by ji výrazně snížil fakt, že rok nestartoval, vždyť nikde neprohrál," řekl Juck na adresu Maročana, jenž letos kvůli zdravotním potížím nezávodil.

V Ostravě by tak měl běžet na prvním mítinku venku od olympijských her. "Jsem rád, že svůj první start venku můžu absolvovat poprvé právě v Ostravě. Tehdy se mi tam moc líbilo, rád se tam vrátím. Teď chci ale získat zlato na halovém mistrovství světa v Moskvě," prohlásil světový rekordman na 1500 m.

Organizátoři už mají představu o šestnácti disciplínách, které budou v programu, do hlavního bloku se poprvé dostane i ženský disk s českou medailistkou z letošního mistrovství světa Věrou Cechlovou-Pospíšilovou. "To je skvělá zpráva, takový dárek k narozeninám," radovala se v sobotu sedmadvacetiletá diskařka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články