Hlavní obsah

OBRAZEM: Pekingská extravagance. Když atletky září rudě i zeleně

Peking

Nejen přehlídkou těch nejrychlejších a nejsilnějších je mistrovství světa v atletice. Šampionát v Pekingu je i platformou pro nejrůznější módní kreace a "komedie na hlavách". Některé atletky při svých výstřelcích vydatně popustily uzdu fantazii…

Foto: Jason Lee, Reuters

Shelly-Ann Fraserová-Pryceová se v Pekingu představila výstředním účesem v zelené barvě a s květinovou odzobou.

Článek
Fotogalerie

Silné brýle a obrovská mašle – takové je poznávací znamení nejrychlejší ženy tabulek na 400 m překážek Shamier Littleové. Dvacetiletá Američanka si na své image výrazně zakládá. „Díky mašli mě lidi poznávají, nevadí mi vyčnívat,“ vysvětlovala vítězka Panamerických her, která pro Peking zvolila zelenou mašli.

Mašle vybírá maminka

Pro juniorské mistrovství světa ji maminka zase vybrala ozdobu vlasů se symbolem hvězd a pruhů. „Myslím, že máma to má naplánované nadlouho dopředu. Vždycky přijdu domů a už mám nachystanou mašli na další soutěž,“ usmívala se. „Jen jednou jsem si ji nevzala a maminka hned hlásila, že mě ani nemohla poznat,“ líčila Littlerová.

Úspěšná obhájkyně zlata na stovce Shelly-Ann Fraserová-Pryceová se zase vyžívá v barevných účesech. Místo obvyklé žluté, kterou mívala zapletenou ve vlasech, na šampionátu zvolila svítivě zelenou.

K tomu přidala čelenku ze žlutých květin, aby vytvořila jamajské barvy. „Sedmikrásky jsou přece krásné,“ vysvětlovala sprinterka, která má doma na Jamajce svůj luxusní kadeřnický salón.

Reklama

Související témata: