Hlavní obsah

Ptáčníkovou opět straší blok ze skákání. Musím si najít něco mimo sport, plánuje

Peking

Konec v kvalifikaci na halovém mistrovství Evropy v Praze a stejný osud i při mistrovství světa v Pekingu, kde navíc nezdolala svou základní výšku. Vrcholy letošní sezóny se tyčkařce Jiřině Ptáčníkové nepovedly. Navíc se jí vrátil psychický blok ze skákání.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Jiřina Ptáčníková při jednom ze svých nepovedených pokusů v kvalifikaci mistrovství světa v Pekingu.

Článek

S čím jste v kvalifikaci nejvíce bojovala? S technikou, koncentrací, či větrem…

Lehce proti foukalo, ale ne tak tragicky, aby to ovlivnilo závod, zkoncentrovaná jsem byla taky dobře. Měla jsem trochu smůlu při prvním pokusu, kdy jsem si vzala měkkou tyč a laťku trochu lízla. Vzala jsem pak zbytečně tvrdou tyč a nestálo to za nic. To byl tak rychlý závod, že ani nevím, co se stalo.

Před posledním pokusem už hrála roli i nervozita?

Já byla v pohodě, říkala jsem si: Uvolni se, běž hezky, udělej pěkný přechod… A nad laťkou už jsem si říkala, že to je v pytli. Ono už na zemi vidíte, že to není dobré, rvala jsem to silou a nešlo to.

Podle posledních tréninků před šampionátem jste se cítila na jaké výšky?

Skákala jsem hrozně, ale výšku to mělo, tak jsem čekala, že dneska na pěkném stadiónu s rychlým rozběhem to bude dobré. Ale prostě jsem se s tím nepopasovala.

Sezónu tedy považujete za neúspěšnou?

Začalo to halou, která byla ještě horší. Seznamovala jsem se s novou technikou a teď v létě mi zase přišel trochu blok ze skákání. Bojím se, musím ho honem odbourat, nejlepší si je odpočinout a začít znovu.

Co by vás mělo bloku zbavit?

Nevím, minule mi trvalo rok, než jsem ho odbourala a je zpátky. Musím si najít něco mimo sport.

Co vám pomohlo minule?

Přišly různé impulsy, změna trenéra, nový přítel a prostředí…

Další změna trenéra ale asi není receptem…

To ne, já si ho nechám. (úsměv) S Pavlem (Slukou) jsme si sedli, byla to nejlepší volba, mohla jsem to udělat už dřív, spolupráce s ním a tátou nemá chybu. Také už stárnu, nepůjde to tak nahoru… Ale jsme na dobré cestě, pár výkonů jsem letos předvedla, teď už jen výkonnost stabilizovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články