Hlavní obsah

Esa se spojila. Skikrosař Kraus je manažerem olympijské šampiónky Samkové

Praha

Legenda skikrosu spojila síly s hvězdou snowboardkrosu. Manažerem olympijské vítězky ze Soči Evy Samkové se stal dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru Tomáš Kraus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Eva Samková.

Článek

Jednačtyřicetiletý skikrosař po únorové zlomenině stehenní kosti ještě nestál na lyžích a není jasné, zda a v jaké podobě příští sezónu absolvuje. Jisté ale je, že k závodním starostem mu přibydou ty manažerské. „Je to krok směrem k tomu, co bych mohl dělat po kariéře," připouští Kraus, jenž na Technické univerzitě v Liberci získal titul inženýra.

Plány má velké

S parťákem Jiřím Tichým, který má zkušenosti převážně z tenisových akcí, založil společnost Snow Nomads a pod svá křídla vzali český snowboardkrosový tým v čele s jeho hlavním esem. „Plány máme velké, je to příjemná práce na zajímavých věcech," hlásí Kraus.

Zkušeností z pohledu závodníka posbíral ve své kariéře spoustu. „Byly chvíle, kdy jsem se musel intenzivně starat o zastupování sám sebe. Samozřejmě důležitá je i znalost lidí, kteří se v tom prostředí pohybují. Navíc naše disciplíny jsou si hodně podobné, co se týká praktických věcí jako přejezdy, závodní dny a zabezpečení okolo," vysvětluje skikrosař.

A pokud mu tělo umožní ještě závodit? „Jsme domluveni, že kdybych dál jezdil a kariéru si protáhl, větší část práce připadne na kolegu Jirku," plánuje Kraus, mezi jehož další aktivity patří i podpora festivalu Sporťáček snažícího se přitáhnout co nejvíce dětí ke sportu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články