Hlavní obsah

Rozhodnutí o Pistoriusově možném propuštění bylo odloženo

Další dva týdny bude slavný handicapovaný atlet Oscar Pistorius čekat, zda bude podmínečně propuštěn z vězení v Pretorii, kde si odpykává pětiletý trest za zabití přítelkyně. Zvláštní komise jednání o jeho možném propuštění do domácího vězení odložila na začátek října. Podle agentury AFP neměla v pátek k dispozici všechny podklady.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Jihoafričan Oscar Pistorius.

Článek

Šestinásobný paralympijský šampion s podkolenní amputací mohl být propuštěn do domácího vězení už 20. srpna po odpykání šestiny z vyměřeného trestu. Ministerstvo spravedlnosti ale toto rozhodnutí zablokovalo a ustanovilo pro jeho sledovaný případ zvláštní komisi.

Pistorius se stal celebritou díky startům v závodech zdravých sportovců, zúčastnil se i olympijských her v Londýně. Předloni na svatého Valentýna zastřelil přes dveře koupelny ve svém bytě modelku Reevu Steenkampovou. Před soudem se hájil, že si přítelkyni spletl se zlodějem.

Loni v září byl odsouzen za zabití z nedbalosti. Žalobce však navrhuje, aby dostal trest za vraždu, za což by mu hrozilo 15 let ve vězení. V listopadu začne případ projednávat odvolací soud.

Reklama

Související témata: