Hlavní obsah

Formule pomáhá Schumacherům zahnat smutek

Před čtrnácti dny, jen pár hodin před startem GP San Marina v Imole, zemřela bratrům Schumacherovým matka. "Je to pro mě nesmírně těžké," vrátil se nedávno k rodinné tragédii Ralf, mladší z bratrské dvojice pilotů formule 1. "Chmurné myšlenky vytěsňuji prací. Formule a má žena... To je můj lék na smutek," soukal ze sebe.

Foto: ČTK

Ralf Schumacher za volantem svého monopostu.

Článek

"Těžší fázi života nepamatuji. Řízení monopostu je úlevou od starostí. Mohu se soustředit na jiné věci. Také moje žena je fantastická. Nevím, jak bych bez ní poslední dny přežil," prohlásil Ralf, jezdící v barvách stáje Williams.

Michaela nezastaví

Pak se již vrátil k hodnocení necelé třetiny šampionátu. "Nevěřím, že někdo může Michaela a Ferrari zastavit," má zcela jasno. "Jasně, že my i McLaren máme silná auta. Ale mezi výrazy silný a senzační je sakra rozdíl," přiznal, že považuje rudé vozy z Maranella za nedostižné.

Vážným Michaelovým soupeřem není podle Ralfa ani současný lídr seriálu Kimi Räikkönen z Finska a nevsadil by prý na něj ani cent. Pilot McLarenu sice nemůže být ve španělské Grand Prix ještě sesazen z vedoucí pozice, nicméně trvání jeho kralování prý vezme rychlý konec. "Jednoduše s Michaelem neudrží krok. Na to je bratr v rozhodujících momentech příliš suverénní. Nebude to dlouho trvat a povede zase on," zakončil Ralf Schumacher.

Reklama

Související témata: