Hlavní obsah

Tragická tečka! Atletku brutálně zabil zhrzený expřítel

Minsk

Bývalá běloruská sprinterka Julia Balykinová byla zavražděna. Tělo jednatřicetileté sportovkyně, jež v roce 2012 startovala na olympijských hrách v Londýně, objevila policie v lese nedaleko metropole Minsku, zabalené v plastové fólii a zakryté mechem. K hrůznému činu se podle běloruských médií doznal její bývalý ruský přítel, stavební dělník Dmitrij V.

Foto: Profimedia.cz

Běloruská sprinterka Julia Balykinová.

Článek

Balykinová vztah ukončila už před několika týdny, důvodem byly dlouhodobé spory. Dmitrij V. žil údajně na úkor své slavnější a bohatší přítelkyně a promrhal její peníze. Balykinové měl poté vyhrožovat, že pokud ho skutečně opustí, „nebude se štítit vykonat cokoli, i kdyby za to měl jít do vězení." Oběť pak v hádce údajně ubil kladivem.

Běloruská atletka byla pohřešována od 28. října a její bývalý přítel byl pro policii od začátku hlavním podezřelým. Osmadvacetiletý Rus se nyní k vraždě doznal, ve výpovědi však uvedl, že jednal pod vlivem drog.

Balykinová, jež v Londýně startovala ve sprintu na 100 m a ve štafetě na 4x100 m, si od roku 2013 odpykávala dvouletý trest za doping. Naposledy působila jako trenérka a snila o založení rodiny.

Reklama

Související témata: