Hlavní obsah

Tři závody a zpátky do Afriky. Mistrovství světa dává Hejnová jedno procento

Praha

Tři závody a konec. Takový je pravděpodobný scénář halové sezóny překážkářské mistryně světa Zuzany Hejnové, halový světový šampionát v Portlandu v jejích plánech nefiguruje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zuzana Hejnová už vyhlíží spíše letní sezónu s vrcholem v olympijském Riu.

Článek

Nezviklá vás ani případný rychlý čas na mítincích ve Stockholmu či Glasgow?

Už mám pořízené letenky na další soustředění do Afriky, to bych musela běžet hodně rychle, kolem osobáku. Není to pravděpodobné, dávám tomu tak jedno procento.

Kdy padlo rozhodnutí? Ještě při Sportovci roku jste start v Portlandu zvažovala.

Rozhodli jsme se teď na soustředění. Není to pro mě primární akce, jsem na tom jako třeba oštěpaři, svou disciplínu v hale nemám. Vždycky jsem v ní závodila a baví mě to, ale tím, že je šampionát později než obvykle a daleko, nepočítám s ním.

Nebudete mít problém s motivací na závody v halové sezóně bez vrcholu?

Nemyslím si. Před olympiádou v Londýně jsem to pojala stejně. Bude to fajn, zase zažiju závodní atmosféru a pak se začnu chystat na léto.

Přes loňské zklamání na halovém mistrovství Evropy v Praze si opět vyzkoušíte v Glasgow osmistovku. To je iniciativa trenéra Kupky?

Jasně, nechce ho to pustit. (úsměv) Pořád ho zajímá, jak rychle ji zvládnu. Vloni jsem neměla takovou formu, tak jsem taky teď zvědavá, jak poběžím s vodičkou a rychlýma holkama.

Mluvíte o formě, africké soustředění vás tedy navnadilo?

Vloni zezačátku roku nebyla forma ideální, i když to pak dopadlo výborně. Teď se vracím tam, kde jsem byla předtím, a mám hroznou radost. Dvakrát už jsem zkusila i překážky, vypadalo to dobře a nic mě nebolí, musím zaťukat.

Také si díky prostředkům z olympijského výboru můžete dopřát lepší péči. V čem?

Třeba si můžu pořídit business letenku do Afriky, protože po té cestě bývá člověk dva tři dny zmlácený, to je velká pomoc. A může se mnou jet na část soustředění Vláďa Brejcha, jeden z nejlepších fyzioterapeutů u nás, pak dorazí doktorka atletického svazu Karolína Bílková. Je super, že tam budu mít lidi, ke kterým chodím i tady v Praze, a nemusím dělat kompromisy.

Hejnové halový program
17. 2. Stockholm400 m
20. 2. Glasgow800 m
27.-28. 2. Ostrava200/400 m

Reklama