Hlavní obsah

Hejnovou osobní rekord tolik nebolel

Praha

Zahraniční část své krátké halové sezóny má dvojnásobná mistryně světa na čtvrtce překážek Zuzana Hejnová za sebou, naposledy se pod střechou představí o víkendu na halovém mistrovství republiky v Ostravě. A do letní sezóny, v níž chce zabojovat o olympijské zlato, půjde povzbuzena osobním rekordem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zuzana Hejnová během přípravy v Nymburce na loňské mistrovství světa.

Článek

V sobotu na mítinku v Glasgow zaběhla osmistovku za 2:03,40, čímž o dvě desetiny vylepšila svůj výkon z loňské sezóny, kdy se v hale této trati poprvé cíleně věnovala.

V Ostravě poběží čtvrtku

„Celý podzim jsem byla zdravá a mám naběháno, tak jsem tušila, že to nebude bolet tolik jako vloni. Dokonce si myslím, že to nebylo mé maximum,“ pochvalovala si a nevyloučila, že by se za rok v halové sezóně k osmistovce opět vrátila.

„Závod byl hrozně rychle rozběhnutý, tak jsem se držela vzadu, abych se vyhnula strkanicím. A na konci jsem měla ještě sílu předběhnout Meadowsovou, takže jsem nebyla poslední,“ cenila si skalpu britské medailistky z mistrovství světa v Berlíně.

Pro domácí šampionát v Ostravě zvolila svěřenkyně Dalibora Kupky čtvrtku, na níž si bude chtít dobrým časem spravit chuť po mítinku ve Stockholmu, kde byla minulý týden v čase 53,51 s celkově třetí. „Tam mě při seběhu zabrzdila Švédka, já zakopla a ztratila rychlost, která mi chyběla v závěru. V Ostravě to snad bude lepší,“ těší se.

Reklama