Hlavní obsah

Kontinentální pohár v Ostravě už zná termín

Ostrava

Atletický kontinentální pohár, který se za dva roky uskuteční na Městském stadiónu ve Vítkovicích, už zná svůj termín. Rada světové atletické asociace potvrdila, že Ostrava uvidí světovou atletickou elitu v sobotu 8. a v neděli 9. září 2018.

Foto: Horsinka Adolf, ČTK

Zuzana Hejnová, ilustrační snímek

Článek

Po mládežnických šampionátech v letech 2007 (do 17 let) a 2011 (do 22 let) přivítá hostitel každoroční Zlaté tretry další významný atletický podnik. „Je to nejvyšší atletická soutěž, kterou lze v České republice pořádat. Výš už je jen mistrovství světa," připomněl místopředseda Českého atletického svazu (ČAS) a člen vedení atletického oddílu SSK Vítkovice Oldřich Zvolánek.

Fanoušci atletiky se mohou už nyní těšit na úžasnou atletickou podívanou. „Po úspěšném halovém mistrovství Evropy 2015 půjde o další akci tak velkého formátu," řekl předseda ČAS a šéf organizačního výboru Libor Varhaník. Výkonným ředitelem Kontinentálního poháru se stal Valter Boček, jenž se jako šéf organizačního týmu dobrovolníků podílel na průběhu světového hokejového šampionátu v Praze a Ostravě. „Máme za sebou již poměrně velké pořadatelské zkušenosti, takže se domnívám, že se máme o co opřít a z čeho čerpat," přiblížil šéf organizačního výboru Varhaník.

Své kontinenty budou ve všech disciplínách, vyjma chůze a maratónského běhu, reprezentovat vždy dva nejlepší atleti a dvě atletky z jednotlivých kontinentů. Šanci startovat v Ostravě dostanou určitě i čeští sportovci. „Vždy jsme měli v evropském výběru tak dva až tři sportovce. Vzhledem k tomu, že se bude závodit u nás, je šance pro naše reprezentanty vyšší," upozornil Zvolánek.

Kontinentální pohár v atletice pořádá světová atletická federace IAAF od roku 1977 a až do roku 2008 nesl název Světový pohár. Konal se už v Montrealu, Římě, Barceloně, Londýně, Madridu a dalších světových metropolích. Poslední ročník Kontinentálního poháru se konal v září 2014 v marocké Marrákéši.

Reklama

Související témata: