Hlavní obsah

Bulharská trojskokanka Petrovová měla pozitivní test na meldonium

Sofia

Řady sportovců, kteří byli pozitivně testováni na zakázanou látku meldonium, rozšířila bulharská trojskokanka Gabriela Petrovová. Vicemistryně Evropy z loňského halového šampionátu v Praze a čtvrtá žena z venkovního mistrovství světa v Pekingu neprošla mimosoutěžní kontrolou 6. února.

Článek

Manažerka třiadvacetileté atletky Venica Atanasovová médiím řekla, že Petrovová látku brala pouze na konci minulého roku. "Jakmile bylo v říjnu oznámeno, že meldonium bude od 1. ledna 2016 zakázané, přestala ho užívat," uvedla.

Nejlepší bulharská sportovkyně za minulý rok Petrovová zatím podle své manažerky nemá zastavenou činnost. "Z ničeho nebyla obviněná, pouze jsme byli informováni o pozitivním výsledku dopingové zkoušky," řekla Atanasovová s tím, že nepochybuje o startu trojskokanky na olympijských hrách v Riu de Janeiro. "Rio nám starosti nedělá, dělá nám starosti její image."

Meldonium bylo ve sportu před zákazem rozšířenou látkou. Podle agentury Reuters existuje studie, z níž vyplývá, že ho užívalo 490 účastníků loňských Evropských her v Baku. Letos bylo na meldonium bylo pozitivně testováno více než sto sportovců včetně bývalé světové tenisové jedničky Marie Šarapovové.

Reklama

Související témata: