Hlavní obsah

Drahotová šla v Pekingu s únavovou zlomeninou. Teď raději se starty šetří

Poděbrady

Od svých třinácti let nechyběla na tradičních chodeckých závodech v Poděbradech. Jenže letos dorazila bronzová medailistka z mistrovství Evropy 2014 Anežka Drahotové jen v roli diváka. Zranění nohy z loňského mistrovství světa v Pekingu stále není doléčeno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anežka Drahotová.

Článek

Jak moc vás bolest nohy teď omezuje?

Absolvovala jsem všechna soustředění, ale po prvním závodě se zranění zhoršilo. Proto jsem vynechala pražský půlmaratón i Poděbrady, aby se doléčilo a já se mohla nachystat na léto.

Vloni se mluvilo o svalovém problému, teď se objevily zprávy o únavové zlomenině.

Vypadá to tak, že Peking jsem absolvovala s únavovou zlomeninou stehenní kosti. Byla jsem minulý týden na další magnetické rezonanci, kde se potvrdilo, že problém byl v kosti.

Takže od loňského srpna trénujete stále s bolestmi?

Byla období, kdy jsem trénovala úplně bez bolesti, ale víc bylo momentů, kdy jsem bolest cítila… Ale vloni byl skvělý začátek sezóny a ten vrchol úplně nedopadl, tak třeba to bude teď naopak, olympiáda je vrchol.

Mrzela vás víc absence na půlmaratónu, nebo v Poděbradech?

K oběma závodům mám vztah. Poděbrady jsou srdcová záležitost, chtěla jsem zase bojovat o vítězství. A na půlmaratónu mi vloni nevyšel čas, jaký jsem chtěla, teď jsem věřila, že bych mohla běžet s Evou Vrabcovou-Nývltovou, která běžela úžasně, mohl to být krásný závod.

Olympijský limit už máte splněný, kdy byste se chtěla vrátit k závodům?

Chtěla bych stihnout chodecký Světový pohár v Římě (7. května) a pak mistrovství republiky v silniční cyklistice v Kyjově (23.–26 června).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články