Hlavní obsah

Lavillenie přijede počtvrté na Zlatou tretru do Ostravy

Světový rekordman ve skoku o tyči Renaud Lavillenie přijede počtvrté na Zlatou tretru do Ostravy, která se bude konat v pátek 20. května. A vystoupení francouzského fenoména disciplíny osobně jako host uvidí bývalý držitel nejlepšího výkonu na světě Sergej Bubka z Ukrajiny, viceprezident mezinárodní atletické federace IAAF. Oznámili to dnes organizátoři.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Francouz Renaud Lavillenie se znovu chystá do Ostravy na Zlatou tretru.

Článek

Lavillenie všechna svá dosavadní vystoupení na Zlaté tretře proměnil ve vítězství a v roce 2013 předvedl dosud platný rekord mítinku 592 cm. Vedle Ostravy skákal v Čechách také na HME loni v Praze, kde vyhrál výkonem 604 cm, a v březnu v Jablonci předvedl letošní nejlepší halový výkon 603.

"Do České republiky se rád vracím a Ostrava bude po Diamantové lize v Šanghaji můj druhý start roku. A proč nemyslet na překonání rekordu mítinku," vzkázal Lavillenie, jehož soupeřem budou mimo jiné mistr světa z Pekingu Kanaďan Shawn Barber či české duo Jan Kudlička, Michal Balner.

Už dříve organizátoři oznámili účast několika hvězd, chybět by neměli dvojnásobný halový mistr světa na čtyřstovce Pavel Maslák, vicemistr světa z Portlandu Jakub Holuša, oštěpaři Vítězslav Veselý i keňský mistr světa Julius Yego. Kvůli Usainu Boltovi se letos přizpůsobil i termín na pátek 20. května, účast jamajské sprinterské hvězdy ale oficiálně potvrzena zatím není.

Reklama

Související témata: