Hlavní obsah

Zlatá Tretra je vyprodaná a plná hvězd. Maslák vyzve svůj vzor

Ostrava

Dalšími hvězdami letošní atletické Zlaté Tretry Ostrava (koná se v pátek 20. května) budou úřadující mistryně světa ve skoku o tyči Kubánka Yarisley Silvová a stříbrná medailistka z halového šampionátu v Portlandu Američanka Sandi Morrisová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt je největším lákadlem Zlaté tretry v Ostravě.

Článek

„Morrisová skočila v této sezóně venku 481 centimetrů. Souboj těchto hvězd, do kterého jistě zasáhnou i Češky Jiřina Ptáčníková a Romana Maláčová, by mohl přinést útok na rekord mítinku 483 centimetrů z roku 2004 Američanky Stacey Dragilaové," řekl manažer mítinku Alfonz Juck, který se na skok o tyči velmi těší.

„Skvělý souboj nabídne určitě i mužská tyčka, kde diváci uvidí olympijského vítěze a světového rekordmana Francouze Renauda Lavillenieho a kanadského mistra světa Shawna Babera," doplnil Juck.

Na měření se svým atletickým vzorem Jeremym Warinerem se může na trati 400 metrů těšit Pavel Maslák, účast na Zlaté Tretře potvrdil i český rekordman na trati 110 metrů překážek Petr Svoboda. Hvězdná sestava se postaví také na start 400 metrů překážek mužů, kde se poměří lídr aktuálních tabulek Johnny Dutch z USA, rekordman mítinku Jihoafričan LJ Van Zyl a mistr světa z roku 2011 Brit David Greene.

Hlavní hvězdou už zcela vyprodaného 55. ročníku Zlaté Tretry bude poosmé Jamajčan Usain Bolt. „Sezónu na stovce zahájí 14. května na Kajmanských ostrovech a poté poběží až v Ostravě, kde se mu postaví například americký desetibojař Asthon Eaton," připomněl Juck.

Reklama

Související témata: