Hlavní obsah

Hejnové přibyla na Tretře soupeřka. Poběží proti Jamajčance Spencerové

Ostrava

Týden zbývá do zahájení 55. ročníku atletické Zlaté Tretry Ostrava a organizátoři přicházejí s dalšími jmény, které se v pátek 20. května představí vyprodanému Městskému stadiónu. Nejnovějším obohacením startovní listiny je Jamajčanka Christine Dayová, která by se měla stát hlavní favoritkou běhu na 400 metrů. „Soupeřkami mistryně světa z Pekingu ve štafetě na 4x400 metrů budou především vítězka Afrických her Mupopo Kabangeová ze Zambie a Britka Seren Bundy-Daviesová,“ uvedl manažer mítinku Alfonz Juck.

Foto: Jan Kucharčík

Zuzana Hejnová

Článek

Novou soupeřku dostala také Češka Zuzana Hejnová v běhu na 400 metrů překážek. Start v Ostravě potvrdila Jamajčanka Kaliese Spencerová. V Ostravě tak poběží dosud jediné dvě vítězky Diamantové ligy na této trati. „Jamajčanka vyhrála v letech 2010, 2011, 2012 a 2014 a česká rekordmanka v letech 2013 a 2015," přiblížil Juck.

V ženském závodě na tři kilometry plánují pořadatelé útok na rekord mítinku Keňanky Priscilly Jepletingové z roku 2006. „Tato disciplína se do Ostravy vrací po deseti letech a hlavní adeptkou na pokoření tohoto času bude 25letá Etiopanka Belaynesh Oljirová. Současnou formu potvrdila v dubnu rychlým časem 31:04.59 minut na 10 kilometrů v Dubaji, s nímž kraluje letošním světovým tabulkám.

Kvalitní závodník přibyl také v mužském skoku o tyči. K duelu Lavillenie - Barber se přidal bronzový z loňského světového šampionátu a letošního halového mistrovství světa Polák Piotr Lisek s osobním rekordem 590 centimetrů v hale. „V ženské tyčce je zase obohacením ještě stále juniorka Rosbeilys Peinadová z Venezuely.

Reklama