Hlavní obsah

Warinerovi jsem to natřel, můžu být spokojený, lebedil si Maslák

V Ostravě na téměř domácím ovále Městského stadiónu ve Vítkovicích chtěl Pavel Maslák dobře odstartovat sezónu a porazit svůj idol Američana Jeremy Warinera. A odškrtnout si mohl obě položky. Američanovi, jenž doběhl pátý, to na Zlaté tretře natřel a s časem 45,46 vteřiny, který mu stačil ke třetímu místu, byl také spokojený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čtvrtkař Pavel Maslák během atletického mítinku Zlatá tretra.

Článek
Fotogalerie

„S trenérem jsme si říkali, že když to bude pod 45,50 vteřiny, tak to bude dobré. No a Warinera jsem porazil, takže alespoň nějaký úspěch," smál se Maslák. „Doufám, že ho ještě na stadiónu chytím, abych se s ním vyfotil. Pak budu úplně spokojený. V cíli jsme se sice objali, ale nic jsme si neřekli," popisoval Maslák.

Hladkou čtvrtku vyhrál Jamačan Javon Francis, který se časem 44,87 jako jediný dostal po 45 vteřin. „Nepřekvapilo mě to. Byl na tom nejlépe a čekal jsem to. Naopak já jsem byl před pár dny nachlazený, takže jsem nijak velký výkon neočekával," svěřoval se odchovanec Slávie Havířov, pro kterého byl start v Ostravě prvním v sezóně.

„Nevadí mi, že je to zkraje sezóny. Na Zlatou tretru bych přijel, i kdyby byla dvacátého dubna. Pocházím odsud a vždy to spojím s návštěvou rodiny," popisoval atlet Dukly Praha.

Stejně jako pro mnohé další světové atlety, směřuje i Maslák přípravu k srpnovým olympijským hrám v Riu. „Jsme na dobré cestě. Příprava probíhá přesně podle plánu. Stále je ale na čem pracovat. S rychlostí jsem spokojený, teď potřebuju dopilovat ještě vytrvalost. A tu musím naběhat," řekl Maslák.

Reklama

Související témata: