Hlavní obsah

Hejnová zrušila další Diamantové ligy. Dohání manko

Praha

Mistryně světa na 400 metrů překážek neprožívá ideální vstup do olympijské sezóny. Po úvodních kolech Diamantové ligy v Dauhá a Rabatu zrušila Zuzana Hejnová i další dva starty v prestižním seriálu. Nepředstaví se ve čtvrtek v Římě, ani v neděli v Birminghamu. Důvodem je dohánění tréninkového manka po potížích s achilovkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zuzana Hejnová se svým vystoupením na Zlaté tretře příliš spokojená nebyla.

Článek

Hejnovou šlacha začala zlobit na konci soustředění v Jihoafrické republice, před startem v Dauhá se bolest zvýšila, tak na poslední chvíli start zrušila. Vyšetření u fyzioterapeuta Vladimíra Brejchy neodhalila vážnější problém.

„Zjistil, že byl přetížený celý svalový řetězec, z čehož vznikl lehký zánět v achillovce. Tak mi povolil záda i kyčle a je to mnohem lepší,“ hlásila Hejnová před startem na Zlaté tretře.

Nechce závodit bez tréninku

V Ostravě ale se svým výkonem 55,69 s a třetím místem nebyla spokojená. „Po závodě nebyla achilovka ještě stoprocentní, chtěla jsem ji úplně doléčit a vrhnout se do přípravy. Mám tréninkové manko a nechtěla jsem do Říma a Birminghamu jet bez tréninku,“ vysvětlovala Hejnová, které s časem z Ostravy patří až 28. místo letošních světových tabulek.

„Achilovku teď ale necítím, jen potřebuju dohnat, co jsem ztratila. Radši budu trénovat, sezóna má jasný cíl,“ řekla dvojnásobná mistryně světa s ohledem na olympiádu v Riu, kde by chtěla zaútočit na zlato. Další start má svěřenkyně Dalibora Kupky naplánovaný na mistrovství republiky v Táboře v polovině června.

Reklama