Hlavní obsah

Desetibojař Šebrle se stará o syna a komentuje jeho závody

PRAHA

Sportu si desetibojař Roman Šebrle užije ažaž. Pokud zrovna neběhá nebo neskáče na stadionu on, střídá ho jeho syn Štěpán. S tím se teď 31letý Šebrle každé ráno probouzí a každý večer usíná. V těchto dnech má totiž syna na starosti. "Každý den ho vodím ráno do školky a večer spolu usínáme," zmínil se.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Roman Šebrle s manželkou a synem.

Článek

Před necelým měsícem se mu narodila dcerka Kateřina, ale jestli je jiná, než byl jeho syn, zatím moc nevnímá. "Rozdíl teď nevidím. Překvapivě víc jí, ale to je všechno. Určitě to bude s holkou jiné, až začne lézt a chodit," dodal.

Vzhledem k tomu, že má desetibojař dceru a syna, nechce prý dělat mezi nimi žádné rozdíly, přestože se říká, že dcery si víc rozumějí s tatínky. "Můj nejlepší kamarád má dvojčata, holku a kluka, a potvrdil mi to, ale snad to u nás takové nebude."

Se synem netráví jen čas cestou do školky, ale musí se mu věnovat i při sportu. "Občas s námi jede na závody tady v Čechách, ale nejradši sám běhá. Na stadionu běhá, skáče, ale vede se k tomu sám, protože to vidí u mě. Já ho vůbec do ničeho nenutím. Když se trénuje, nutí mě, abych ho komentoval," smál se.

Doma vychovává s manželkou Evou dvě děti, ale na sportovním tempu neubere. "Sport musím dělat stále naplno. Atletický život je hodně krátký a já před sebou mám ještě tak šest, sedm let, takže toho musím využít, dokud jsem zdravý," připustil.

Reklama