Hlavní obsah

Šebrle: Body jsem ztratil už před šampionátem

I po prodělané nemoci dokázal vícebojař Roman Šebrle získat na víkendovém halovém mistrovství světa medaili. Český atlet vybojoval bronz a opět tak neodjel ze šampionátu v hale s prázdnou. "Byl to hrozně zajímavý závod," vrací se Šebrle k sedmiboji v Moskvě v rozhovoru pro Právo.

Článek

Berete bronz? Beru. Příprava nebyla taková, jak jsem si ji nalajnoval. Byly tam dvě nemoci, z toho jedna s antibiotiky, měsíc jsem nemohl házet kvůli lokti, takže musím být s bronzem spokojený. Vážně.

Kde jste přišel o lepší umístění? Na kilometru jsem určitě přišel o šanci na lepší umístění. Ale body jsem ztratil už deset dní před šampionátem. Přemýšlel jsem, jestli sem vůbec pojedu. Naštěstí jsem první den předvedl snad všechno na 200 procent, myslím, že jsem bojoval jako lev. Bryan mi sice dvěma výpadky hodil rukavici, ale já bohužel neměl síly, abych ji zvedl.

Jak velkým překvapením je pro vás jméno vítěze? Šokovalo mě to. Ne že bych s Niklausem nepočítal, ale on si první den udělal čtyři osobní rekordy. Byl to hrozně zajímavý závod. Spíš jsem čekal víc od Pogorelova s Drozdovem.

Jak se vám líbí design medaile? Trochu připomíná pěticípou hvězdu... Je zvláštní. Když jsem ji viděl na obrazovce, říkal jsem si, že je šílená, takže mě asi nemine. Kdyby byla krásná, tak by všichni makali jako krysy. (úsměv)

Při výšce jste svému rivalu Clayovi často radil. To byla příprava na roli kouče? Už mu nikdy radit nebudu, když mě porazil. (smích) S Bryanem jsme kamarádi, přišel za mnou před závodem, poprosil mě, jestli bych mu neporadil, a daroval mi i oblečení pro děti. To mě dostalo. Tak mu přece neřeknu: "Ne, nebudu ti pomáhat, jsi můj soupeř." I když by to možná většina lidí udělala. Stejně si to ale musí skočit sám.

Dá se říct, že se Clay porazil svými chybami? Tentokrát určitě. Ale já věřím, že kdybych neonemocněl, tak spolu svedeme slušný souboj. Vím, že když jsem zdravý, jsem schopen udělat přes 6400 bodů.

Co vás teď čeká? No tak teď mě čeká zase to první místo, na mistrovstvích světa v hale střídám zlato a bronz pravidelně. (úsměv)

A v tom krátkodobějším horizontu? Teď mám týden volno, pak mě čeká dovolená, kde už začnu trochu běhat a posilovat. Potom už tvrdá příprava na léto v maďarské Tatě, doma i ve Španělsku. Afriku jsme letos zamítli.

Do Kalifornie, kam vás Clay zval, se vám nechce? Je to týden v prčicích na cestu tam, další na cestu zpátky. To je asi ten hlavní důvod, proč tam nepojedeme. Ale Bryan za námi snad přijede po mítinku v Götzisu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články