Hlavní obsah

Isinbajevová chce spasit ruskou atletiku

Tyčkařka Jelena Isinbajevová se chce ucházet o post šéfky ruského atletického svazu ARAF. V podzimních volbách by se čtyřiatřicetiletá světová rekordmanka ráda stala nástupkyní Dmitrije Šljachtina a chce se zasadit o co nejrychlejší navrácení členství v mezinárodní federaci IAAF.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová by ráda vedla ruskou atletiku.

Článek

"Chci to zkusit. Reputaci na to (stát se prezidentkou domácí federace) mám," řekla dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa v rozhovoru na svazovém webu.

Ruský svaz kvůli suspendaci za rozsáhlý dopingový skandál pozbyl členství v IAAF a jeho sportovci už od listopadu nemohou startovat na mezinárodních soutěžích. Chybět budou i na olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde atletické soutěže začnou v pátek; start jim nevymohly ani protesty proti kolektivnímu trestu.

"ARAF má před sebou složitou cestu za návratem do mezinárodní atletiky. A to, že jsem nedostala možnost startovat na olympiádě jako sportovec, mi pomůže v mém snažení o návrat členství v IAAF. Přeji si, aby naši atleti opět startovali v mezinárodních závodech. Návrat ruských sportovců mezi elitu pro mě představuje obrovskou motivaci a zároveň vidinu jakési kompenzace za absenci v Riu," řekla Isinbajevová.

Reklama

Související témata: