Hlavní obsah

Atletku Barberovou prý brutálně napadli policisté

Paříž

Francouzská atletka Eunice Barberová se stala o víkendu terčem brutálního útoku policistů. Tvrdí to její právník s tím, že jeho mandantka utrpěla při sobotním napadení šok a trauma. Noc na neděli navíc strávila ve vazbě, protože při incidentu dva policisty pokousala.

Článek

Barberová byla podle všeho obětí nedorozumění. Dvaatřicetiletá sedmibojařka a dálkařka, rodačka ze Sierry Leone, zastavila nedaleko Stade de France na výzvu policisty auto, v kterém jela s matkou a s ročním synovcem. Když stáhla okénko, inkasovala podle právního zástupce zničehonic úder hřbetem ruky.

Čtyři nebo pět policistů ji prý posléze vytáhlo z auta, srazili ji na zem, nasadili pouta a jeden z nich jí stoupl na zátylek, popsal právník v prohlášení zaslaném agentuře AFP. Přitom se Barberová, bývalá mistryně světa ve víceboji a v dálce, bránila doslova zuby nehty.

Prostřednictvím právníka obvinila špičková francouzská atletka policisty z brutálního jednání, které pak prý pokračovalo i v policejním voze při jejím převozu do vazby. Nyní zvažuje žalobu. Sama byla po propuštění z vězení informována, že může čekat předvolání k soudu kvůli napadení policisty.

Reklama