Hlavní obsah

Legendární oštěpařku Zátopkovou operovali. Zákrok zvládla dobře

Těžké chvíle pro slavnou atletku! Na svůj věk olympijská vítězka v hodu oštěpem Dana Zátopková dlouho působila svěžím dojmem, po pádu se ale musela o víkendu podrobit operaci zlomené nohy v krčku. Legenda, která před dvěma týdny oslavila 94. narozeniny, si zranění přivodila v noci na pátek a zákrok v Ústřední vojenské nemocnici v Praze podstoupila v sobotu ráno. Oznámila to Dukla Praha na svém facebookovém profilu a Radiožurnálu to potvrdil Karel Engel, blízký přítel Zátopkové.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dana Zátopková při nedávné vzpomínce na zesnulou Věru Čáslavskou.

Článek

"V noci ze čtvrtka na pátek doma upadla a zlomila si krček, tak jsem ji v pátek nechal odvézt sanitkou do Ústřední vojenské nemocnice. V sobotu ráno ji operovali," řekl Radiožurnálu Engel na adresu bývalé světové rekordmanky. "Na svůj věk tu operaci zvládla dobře, i doktoři ji zvládli dobře. Teď je na jednotce intenzivní péče," uvedl.

Zranění Zátopkovou potkalo necelé dva týdny po narozeninách. Stejně jako její manžel, legendární běžec Emil Zátopek, se narodila 19. září 1922. Naposledy se na veřejnosti objevila při nedávném rozloučení se zesnulou gymnastkou Věrou Čáslavskou v Národním divadle.

Reklama