Hlavní obsah

Vždycky přijde něco, co mě zničí, líčí Hejnová dril pod německým koučem

Praha

V 29 letech a po dvou světových titulech zažívá překážkářka Zuzana Hejnová dosud nepoznané. S novým koučem Falkem Balzerem strávila zatím dva týdny v německém Bad Lobensteinu a týden tréninku na Julisce.

Foto: Sport Global, ČTK

Koučem dvojnásobné mistryně světa na 400 m překážek Zuzany Hejnové je Němec Falk Balzer.

Článek

Jaké byly první tři týdny společné přípravy?

Zatím je to pro mě pořád nové. Žádné dva tréninky nebyly stejné, samé novinky. Všechno mě bolí, myslela jsem, že už si zvyknu, ale vždycky přijde něco, co mě zničí, že mě tělo bolí celý týden. Ale baví mě to.

Je trénink náročnější, nebo jen zapojujete jiné svalové skupiny?

Dělám věci, které jsem nikdy nedělala, je to jiná zátěž. Tělo není zvyklé a pořád bolí.

Čím vás zatím trenér Balzer nejvíc překvapil?

Cvičením na bradlech, kde jsem posilovala břicho i záda. Taky hodně času trávíme v písku. Jdeme po tréninku třeba na čtvrt hodiny do doskočiště, kde normálně chodíme, pak skáčeme a děláme různé odrazy, což je celkem náročné. A nové je pro mě i to, že už teď běhám poměrně rychle, měla jsem na nohou i tretry, což není úplně obvyklé v tomto období.

Takže kvalitní regenerace v městě Bad Lobenstein přijde vhod…

Je to lázeňské město, takže máme k dispozici slaný teplý bazén, obrovskou páru i normální bazén. Zatím jsem využila jen jednu část, je to strašně veliké.

Jak na vás působí další členky skupiny? Vzhlížejí k vám?

Jsou tam čtyři holky, mlaďošky, teď končí v juniorkách. Jsou fajn, i když mi zatím přijde, že se trochu stydí. Ale jedna je upovídaná, snaží se učit i česky. Vždycky přijde s novou frází nebo slovíčkem, tak se pochlubí. Já se zase snažím použít němčinu, když zrovna vím. (úsměv)

V Praze ale trénujete sama. Nechybí vám parťáci?

Všechno je nové, musím si zvyknout. Na druhou stranu se nezdržuju, trénink odsejpá, když si nemám s kým povídat… Koncem listopadu pak na necelé tři týdny vyrazíme na soustředění na Tenerife.

Reklama