Hlavní obsah

Isinbajevová má před volbou šéfa ruské atletiky tři soupeře

Moskva

Dvojnásobná olympijská vítězka ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová je jedním ze čtyř kandidátů na nového prezidenta Ruské atletické federace (ARAF). Dalšími jsou dosavadní šéf Dmitrij Šljachtin, generální sekretář Michail Butov a olympijský vítěz ve skoku do výšky z Pekingu 2008 Andrej Silnov. Oznámilo to dnes vedení organizace na své internetové stránce.

Foto: Profimedia.cz

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Článek

Čtyřiatřicetiletá světová rekordmanka Isinbajevová byla mezi 67 atlety, kteří nesměli kvůli rozsáhlému dopingovému skandálu v ruské atletice startovat z rozhodnutí mezinárodní federace IAAF na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Státem podporovaný systematický doping odhalila loni na základě několika výpovědí samotných atletů a funkcionářů Světová antidopingová agentura WADA. IAAF sáhla k radikálnímu trestu přesně před rokem. Hlavním úkolem nového šéfa bude napravit reputaci a dosáhnout zrušení trestu.

V příštím roce budou hlavními vrcholy halové mistrovství Evropy v Bělehradu na začátku března a mistrovství světa v létě v Londýně. Isinbajevová se nechala slyšet, že IAAF udělení trestu, který ji připravil o soutěžní comeback po mateřské dovolené, nikdy neodpustí. Ve volbě 9. prosince v Moskvě je podle ruských médií favoritkou.

Reklama