Hlavní obsah

Diskařští šampióni Hartingové se po Riu rozkmotřili

Berlín
Aktualizováno

Olympijští vítězové v hodu diskem Robert a Christoph Hartingové už se na novou sezonu budou připravovat každý zvlášť. Jejich dosavadní tréninková skupina se rozpadla poté, co mladší Christoph v srpnu nečekaně triumfoval na hrách v Riu a vystoupil ze stínu svého bratra, zlatého medailisty z Londýna a trojnásobného mistra světa.

Foto: Sport.cz

Německý diskař Robert Harting při mítinku Diamantové ligy v Bruselu v září 2014.

Článek

Podle německých médií se jejich vztahy v důsledku rostoucí rivality vyhrotily. "Nade všechno milujeme své rodiče, proto o sobě jako bratři navzájem nemluvíme," řekl k tomu vyhýbavě Robert Harting.

Dvaatřicetiletý diskař si předloni při tréninku přetrhl zkřížený vaz v koleně a po obtížné cestě zpět zažil v Riu velké zklamání, když nepostoupil z kvalifikace. O šest let mladší Christoph si zajistil zlato osobním rekordem 68,37 metru.

Olympijský šampion z Ria zůstane u trenéra Torstena Lönnforse a po životní sezoně má v plánu v budoucnu útočit na světový rekord Jürgena Schulta z roku 1986, který má hodnotu 74,08 metru. "Trénink jsme naplánovali tak, aby se to během dvou tří let povedlo," řekl Christoph Harting.

Jeho sourozenec se rozhodl přejít k Marku Badurovi, který nemá žádné velké trenérské renomé. Dosud působil v institutu sportovní vědy v Lipsku a měl odborný dohled nad německou diskařskou reprezentací. S Robertem Hartingem k němu přejde i jeho manželka a rovněž diskařka Julia (dříve Fischerová), s kterou se oženil v září.

Reklama

Související témata: