Hlavní obsah

Bolt už v poslední sezóně nebude běhat dvoustovku

Monako
Aktualizováno

Jamajský sprinter Usain Bolt už nehodlá běhat závody na 200 metrů, protože nepředpokládá, že by ještě dokázal ohrozit svůj světový rekord 19,19 sekundy. V příští sezoně, po níž se chce s atletikou rozloučit, se devítinásobný olympijský vítěz soustředí na stovku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt už nebude běhat dvoustovku.

Článek

Třicetiletý Bolt se chtěl o překonání sedm let starého světového rekordu na dvousetmetrové trati pokusit letos v Riu, ale v olympijském finále za ním značně zaostal. Pro zlato si doběhl v čase 19,78 sekundy.

Dnes před vyhlášením nejlepších světových atletů v Monaku přiznal, že už na vylepšení rekordu nejspíš nemá dostatečně rychlé nohy. "Dvoustovka, to je těžká práce. A bez ohledu na to, jak těžce bych pracoval, ten rekord už asi zůstane mimo můj dosah," řekl.

Chce dál vyhrávat, ale zároveň pojmout sezonu 2017 jako rozloučení s fanoušky. Mezi oblíbenými mítinky, na kterých by se chtěl představit, jmenoval i ostravskou Zlatou tretru.

Atletickým vrcholem příštího roku bude londýnské mistrovství světa, na kterém může Bolt na stovce a ve štafetě přidat dvanácté a třinácté zlato. Návrat kvůli další olympiádě 2020 v Tokiu vyloučil. "Těším se na jedinou věc: že nebudu muset dělat vůbec nic," prohlásil.

Reklama