Hlavní obsah

První čtvrtka pod novým koučem Hejnovou nadchla. A ta přátelská atmosféra, libovala si

Michal OsobaPrávo

Po přestupu k německému kouči Falku Balzerovi zatím Zuzana Hejnová testovala rychlost na 60 m překážek, ostravský mítink Czech Indoor Gala si vybrala pro premiéru na čtvrtce. A vyšla jí narámně! Časem 51,96 s se zařadila na třetí místo letošních evropských tabulek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zuzana Hejnová (vpravo) a Sara Petersenová z Dánska při mítinku Czech Indoor Gala.

Článek

Věřila jste si na prolomení hranice 52 sekund? Dosud se vám to povedlo jen jednou.

Věděla jsem, že jsem připravená fakt dobře, ale před prvním startem jsem samozřejmě nervózní byla. Tréninky napovídaly, že můžu běžet rychle, ale nevěděla jsem, co přesně čekat, první čtvrtka bývá rozpačitá. Takže jsem maximálně spokojená. Ale myslím, že trenér mi řekne, že jsem to pomalu rozběhla a určitě ještě najde prostor k dalšímu zlepšení.

I z vašeho gesta za cílem bylo vidět, jakou máte radost.

To jsem měla. Hodně lidí mě sleduje, běžela jsem poprvé čtvrtku pod novým trenérem. Myslím, že to je dobrá ukázka, že spolupráce funguje. I když mi určitě řekne nějaké ale…

Hodně prožívá vaše závody?

Nevypadá, přijde mi klidný, ale říká, že je nervózní, jak kdyby měl běžet sám.

Brala jste prestižně souboj se soupeřkami, které se stejně jako vy v létě věnují čtvrtce překážek? Porazila jste Denisu Rosolovou, Dánku Petersenovou i Jamajčanku Spencerovou.

Bylo to hezké, všechny se známe, jsme kamarádky. Byla tu přátelská atmosféra, jaká normálně nebývá. Jsme překážkářky, hala je pro nás doplněk, tak jsme si to užily. Třeba s Petersenovou jsem se bavila, že ani v Dánsku nemá halu a profesionálního trenéra, v tomhle ohledu jsem na tom mnohem líp.

V Evropě jste teď třetí, na co si troufáte na halovém šampionátu v Bělehradě?

Přijde mi, že holky běhají poměrně rychle, ale určitě budu mít finálové ambice. Vsadili jsme na to, že i v létě potřebuju zrychlit, a také jsem dnes dokázala čtvrtku rozběhnout rychleji.

Reklama