Hlavní obsah

Carter se po vyloučení jamajské štafety z OH 2008 obrátil na CAS

Sprinter Nesta Carter, kvůli jehož pozitivnímu dopingovému testu přišla jamajská štafeta včetně hvězdného Usaina Bolta o olympijské zlato z Pekingu 2008, se odvolal ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS). Oznámil to ve středu atletův právní zástupce. Jednatřicetiletý Carter, který se před několika dny po vypršení trestu vrátil po 17 měsících k závodění, teď bude čekat na termín projednání případu.

Foto: Gilbert Bellamy, Reuters

Jamajčan Nesta Carter při závodech v Montego Bay.

Článek

Cartera loni v červnu usvědčilo z užití zakázané látky zpětné testování uložených vzorků z pekingských her. Ten jeho byl pozitivní na stimulant metylhexanamin. Minulý měsíc proto Mezinárodní olympijský výbor Jamajku, která finále vyhrála ve světovém rekordu 37,10, diskvalifikoval a vyzval atlety k vrácení medailí.

Dalšími členy vítězného týmu byli vedle Bolta, jenž tak přišel o jednu z devíti zlatých olympijských medailí, ještě Michael Frater a Asafa Powell. Po změně výsledků, které by měla provést mezinárodní atletická federace IAAF, by se na první místo měla posunout čtveřice z Trinidadu a Tobaga. Druhé by skončilo Japonsko a bronz nově získá štafeta Brazílie.

Reklama

Související témata: