Hlavní obsah

Čeští atleti pózovali v železárnách. U žhavého železa jim zima nevadila

Třinec

Za necelý měsíc se do Třince počtvrté v historii sjede česká atletická špička k Mistrovství republiky. Šampionát se na letním stadiónu v Třinci uskuteční od 9. do 11. června, někteří atleti ale město navštívili s předstihem. Důvodem bylo natáčení spotů a fotografování v prostorách partnera šampionátu Třineckých železáren. Natáčelo a fotografovalo se u vysoké pece, ve válcovnách i v dalších částech areálu železáren.

Foto: ČAS – Aleš Gräf

Zdeňka Seidlová

Článek
Fotogalerie

Hlavními protagonisty spotu jsou čeští reprezentanti v čele se stříbrným medailistou z evropského šampionátu v Bělehradě koulařem Tomášem Staňkem. „Moc jsem si to užil. Bylo fajn vidět, jak to vše v železárnách probíhá. Měli jsme v průběhu natáčení i výklad, takže jsme se dozvěděli něco nového," řekl Staněk.

„Cílem natáčení je nalákat atletické fanoušky, aby se přišli podívat. Spot má zároveň ukázat tvrdou dřinu, která za atletickými výkony stojí a představit atletiku jako sport s týmovým duchem. V neposlední řadě jde i o představení regionu, kde mistrovství republiky proběhne," přiblížil ředitel Českého atletického svazu Tomáš Janků.

Před objektivy nechyběli ani čtvrtkaři, kteří se představili na nedávném mistrovství světa štafet na Bahamách Patrik Šorm, Jan Tesař, Daniel Němeček a Vít Müller. „Skvělý a nevšední zážitek," ocenil Tesař. „Překvapilo mě, že jsou železárny tak rozlehlé. Bylo pro mě velkou zkušeností vidět, jak těžce se zde pracuje," dodal Němeček.

Pohled na statné atlety zaměstnance železáren nepřekvapil, na fotografování jsou díky pravidelným návštěvám třineckých hokejistů zvyklí. O to více jejich pohledy v chladném počasí, které natáčení provázelo, přitahovaly spoře oděná těla atletek Zdeňky Seidlové a Diany Mezuliáníkové.

„Železárny jsem navštívila poprvé a moc se mi tu líbilo. Věřím, že do mistrovství republiky se umoudří počasí a bude nám všem přát, abychom předvedli co nejlepší výkony. Doufám, že svou návštěvou tady přispějeme k tomu, že budeme závodit před skvělou diváckou kulisou," uvedla Seidlová, která se loni v Třinci radovala z titulu juniorské mistryně republiky.

Taky Mezuliáníkovou počasí trochu zaskočilo. „Trošku jsem se bála, že budeme natáčet v té zimě venku, takže teplo železáren mi přišlo vhod. Na Třinec vzpomínám moc ráda, protože jsem zde získala svou první republikovou medaili mezi dospělými. Věřím, že navážu i letos," pousmála se česká bežkyně.

Reklama

Související témata: