Hlavní obsah

Neudělala jsem chybu, ví Ogrodníková. Přítel Veselý je jí koučem i podporou

Praha

Jejím koučem je mistr světa Vítězslav Veselý a řadu tréninků absolvuje s trojnásobným olympijským vítězem Janem Železným. To by v tom byl čert, aby oštěpařská výkonnost Nikoly Ogrodníkové nešla nahoru…

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Nikola Ogrodníková během Memoriálu Josefa Odložila.

Článek

A tak zatímco do letoška překonala hranici 60 metrů jen jednou o 4 cm na konci sezóny 2014 v Kolíně, letos se jí to povedlo už dvakrát a mnohem výrazněji. Naposledy v pondělí při Odložilově memoriálu, kdy jí nejdelší hod kariéry 62,24 m zajistil start na mistrovství světa v Londýně. „Nikdy jsem tam nebyla, ani na výletě, tak se strašně těším,“ vykládala.

Ogrodníková začínala s vícebojem, na dorosteneckém MS v Ostravě 2007 sahala po medaili, jenže tři nezdařené pokusy v kouli oplakala. „Postupně jsem pak od hodně lidí slyšela, ať se zaměřím na oštěp a začala jsem to zvažovat, i když jsem víceboj měla ráda. Jenže když jsem přešla k oštěpu, nějaký čas mi to nešlo, až jsem si říkala, že jsem udělala chybu,“ přiznává.

Pozlobila i Špotákovou

Nyní už si šestadvacetiletá dívka se zálibou v tetováních může říct najisto, že chybu neudělala. Po ME v Curychu 2014 i mítinku Diamantové ligy v Dauhá se podívá na největší atletickou akci. Teď už jen doufá, že si v Londýně zazávodí také s Veselým, který po potížích s kolenem limit zatím nemá a zaútočí na něj ve čtvrtek při Diamantové lize v Římě.

„Doufám, že se Víťa i další kluci přidají,“ věří svěřenkyně a zároveň partnerka mistra světa z Moskvy. „Víťa je jako trenér hodný, i doma se hodně o oštěpu bavíme a řešíme techniku, je pro mě velká podpora,“ pochvaluje si Ogrodníková.

Na Odložilově memoriálu se jí povedlo pozlobit i světovou rekordmanku Barboru Špotákovou, za níž zaostala o 64 cm. Souboj si zopakují v neděli na mistrovství republiky v Třinci. „Ale já se teď spíš potřebuju uklidnit a srovnat techniku. Budu bojovat s Bárou, ale hlavně sama se sebou,“ tuší Ogrodníková.

Reklama