Hlavní obsah

Zlatá tretra je vyprodaná. S Boltem se přijde rozloučit patnáct tisíc lidí

Atletická Zlatá tretra, která se tentokrát v Ostravě uskuteční 28. června, je vyprodaná. Ve čtvrtek to oznámili pořadatelé. Poslední stovky vstupenek se prodaly po úterním zveřejnění další účasti legendárního jamajského sprintera Usaina Bolta. V ochozech městského stadionu bude osminásobného olympijského vítěze i další domácí a zahraniční atletické hvězdy sledovat 15 000 diváků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jamajský sprinter Usain Bolt vyhrál na Zlaté tretře závod na 100 metrů. Letos se na mítinku objeví znovu.

Článek

Všechny zbývající lístky zmizely ve středu. "Těší mě, že většina vstupenek se prodá bezprostředně po zahájení předprodeje, když ještě nejsou oznámeny největší hvězdy mítinku. Stalo se tak i letos, když při úterním potvrzení startu světové megastar Usaina Bolta zbývalo v prodeji již jen několik set vstupenek. Po těch se pak pochopitelně během pár hodin jen zaprášilo," uvedl v tiskové zprávě majitel pořádající agentury TK Plus Miroslav Černošek.

Bolt přijede na Zlatou tretru podeváté a bude znovu nejzářivější hvězdou mítinku, na kterém se chystá startovat i řada dalších olympijských šampionů. Z vítězů z Ria přijedou třeba britský vytrvalec Mo Farah, americký trojskokan Christian Taylor, oštěpař Thomas Röhler z Německa, jihoafrický čtvrtkař Wayde Van Niekerk, keňský půlkař David Rudisha nebo polská kladivářka Anita Wlodarczyková. Domácí špičku budou reprezentovat například čtvrtkař Pavel Maslák, oštěpař Jakub Vadlejch či koulař Tomáš Staněk.

Den před hlavním programem naplánovaným na 28. června se uskuteční kladivářské soutěže.

Reklama