Hlavní obsah

Půlkařka Montaňová podruhé běžela na americkém šampionátu těhotná

Sacramento

Americká půlkařka Alysia Montaňová podruhé za poslední čtyři roky běžela na národním šampionátu těhotná. Jednatřicetiletá běžkyně byla tentokrát v pátém měsíci. Stejně jako v roce 2014, kdy se mistrovství USA zúčastnila dokonce v osmém měsíci těhotenství, skončila v rozbězích poslední.

Foto: Rich Pedroncelli, ČTK/AP

Americká půlkařka Alysia Montaňová běžela na národním šampionátu těhotná.

Článek

Čas 2:21,40 pro ni ale nebyl podstatný. "Má to něco do sebe přijít na stadion a neočekávat vítězství, ale jen absolvovat tu cestu a zjistit, co z toho vzejde. Být atletkou je ta nejlepší část mého já," řekla běžkyně s osobním rekordem 1:57,34, která po diskvalifikaci dopující Rusky Marie Savinovové získala bronz z mistrovství světa 2011 v Tegu.

Od startu ji neodradilo ani více než čtyřicetistupňové vedro, které v Sacramentu panovalo. Před závodem hodně pila a zůstávala ve stínu, dokud nebylo potřeba jít na dráhu. Nastoupila v dresu Wonder Woman vyrobeném na zakázku a s typickou květinou ve vlasech. "Bylo to fantastické," pochvalovala si matka brzy tříleté dcery Linney Dori.

Loňský pokus o účast na olympijských hrách v Riu pro ni skončil nešťastně. Montaňová ve finále osmistovky na kvalifikaci amerických atletů upadla a do trojice pro OH se nedostala. Nemohla tak vylepšit umístění z Londýna 2012, kde proběhla cílem jako pátá a po diskvalifikaci Savinovové se posunula na čtvrtou pozici.

Mistrovství USA v atletice v Sacramentu:
Muži
10 000 m:
1. Mead 29:01,44
kladivo:
1. Young 73,75
Ženy
10 000 m:
1. Huddleová 31:19,86
trojskok:
1. Orjiová 14,26
disk:
1. Lewisová-Smallwoodová 62,65
oštěp:
1. Wingerová 62,80

Reklama