Hlavní obsah

Není to vtip! Budu trénovat s Borussií Dortmund, ujistil Bolt

Ostrava

Jednu svoji vášeň Usain Bolt opouští, pustí se teď s vervou do druhé? Atletický světový rekordman opakovaně mluvil o svých plánech stát se fotbalistou a v Ostravě potvrdil, že nejde o jeden z jeho četných žertíků.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jamajský sprinter Usain Bolt v Ostravě před Zlatou tretrou.

Článek

Marco Reus, Mario Götze a vedle nich Usain Bolt. Tak by mohla vypadat ofenzivní vozba Borussie Dortmund. „Je to domluvené, budu s nimi trénovat,“ ujistil jamajský rychlík. „A ukáže se, jak na tom jsem. Když to půjde, řeknu, že jsem připravený a zkusím to. A když to nepůjde, tak radši neřeknu nic,“ rozesmál se.

Jen marketing? Prý ne

Šéf klubu Hans-Joachim Watzke už na podzim časopisu Kicker řekl, že se s Boltem dohodl, nejedná se o marketingový tah a trenér Thomas Tuchel s myšlenkou souhlasí. Jenže Tuchel mezitím dostal padáka a marketing v celé akci roli jistě hraje, vždyť Bolta i Borussii sponzoruje společnost Puma. Takže jen vábnička pro fanoušky?

„Já bych fotbal nepodceňoval. Jasně, že nebude hrát v základu Ligy mistrů, ale něco s ním udělají, možná ho nechají do zápasu nastoupit,“ přemítá manažer Zlaté tretry Alfons Juck.

Bolt, jenž je fanouškem Manchesteru United, trochu ze svého umění předvedl v minulosti i v Ostravě, kdy si na rozcvičovacím stadiónu půjčil míč od místních žáčků a nevedl si špatně. Ve třiceti letech už asi velkou fotbalovou kariéru nestihne, ale jisté je, že když se na křídle rozběhne s míčem, těžko ho soupeř bude nahánět…

Reklama

Související témata: