Hlavní obsah

Na atletické MS díky pozvánce od IAAF pojedou další čtyři Češi

Aktualizováno

Na atletické mistrovství světa, které začne v Londýně 4. srpna, pojedou také oštěpaři Jaroslav Jílek a Vítězslav Veselý, tyčkařka Amálie Švábíková a steeplařka Lucie Sekanová. Pozvala je mezinárodní federace IAAF a svaz dnes jejich účast potvrdil. Česká nominace se tak rozšířila na 27 jmen. Aktuálně jsou v ní už čtyři oštěpaři. Díky splněnému A limitu byli dříve nominováni Jakub Vadlejch a Petr Frydrych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpař Jaroslav Jílek během atletického mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Článek

Jílek za přísnějším svazovým kritériem zaostal o 26 centimetrů, na červnové Zlaté tretře v Ostravě hodil 82,74 metru. V letošních světových tabulkách ho tento výkon řadí na 28. příčku. Splněný B limit má také mistr světa z roku 2013 a úřadující vicemistr Evropy Vítězslav Veselý, který je letos výkonem 82,29 na 32. místě na světě.

Švábíková má letos skočeno 450 cm a ve světových tabulkách se dělí o 40. místo. V české nominaci je třetí tyčkařkou a přidala se k Romaně Maláčové a Jiřině Ptáčníkové, které mají splněný A limit. Sekanová má na trati 3000 metrů překážek zaběhnuto 9:43,88.

Z atletů se splněným A limitem už před schvalováním nominace vypadl z týmu kvůli zranění lokte desetibojař Jiří Sýkora. Otazník se také vznáší nad účastí překážkářky Denisy Rosolové, která kvůli problémům se zadním stehenním svalem v úterý nedokončila dvoustovku na mítinku v Táboře. "Dnes absolvuji vyšetření a budu doufat, že to byla jen křeč a do mistrovství světa se dám dohromady. Je to škoda, běhá se mi zase dobře," uvedla na facebooku. Rozběhy na 400 metrů překážek žen jsou v Londýně na programu 7. srpna.

Nominace ČR na MS v atletice v Londýně:
Muži:
Pavel Maslák (400 m),
Jakub Holuša (1500 m),
Jan Kudlička,
Michal Balner (oba tyč),
Radek Juška (dálka),
Tomáš Staněk,
Ladislav Prášil (oba koule),
Jaroslav Jílek,
Jakub Vadlejch,
Petr Frydrych (všichni tři oštěp),
Adam Sebastian Helcelet (desetiboj).
Ženy:
Zuzana Hejnová,
Denisa Rosolová (400 m př.),
Simona Vrzalová (1500 m),
Michaela Hrubá (výška),
Romana Maláčová,
Jiřina Ptáčníková (obě tyč),
Barbora Špotáková,
Nikola Ogrodníková (obě oštěp),
Kateřina Šafránková (kladivo),
Eva Vrabcová (maraton),
Anežka Drahotová (20 km chůze),
Kateřina Cachová,
Eliška Klučinová (obě sedmiboj).

Reklama

Související témata: