Hlavní obsah

Místo překážek běhá po doktorech. Křeč, nebo natržení? Rosolová je optimistka

Praha

V tréninkovém plánu měla na středu překážky, místo toho Denisa Rosolová přebíhala mezi ordinacemi. Cíl byl jasný: odhalit příčinu bolesti ve stehně, která ji zastavila při dvoustovce na úterním mítinku v Táboře. Pouhá křeč a jen drobná komplikace v cestě na světový šampionát v Londýně, nebo natržený sval a zmařený vrchol sezóny?

Foto: Jan Kucharčík

Denisu Rosolovou utěšoval po zranění v Táboře její přítel, desetibojař Adam Sebastian Helcelet.

Článek

„Doufám v tu lepší variantu,“ hlásila po dvou sonografických vyšetřeních. „Svalový snopek je trochu nateklý a něco málo vylitého tam je, ale to může být důsledek křeče,“ hlásila ve středu večer. Víc by mělo odhalit kontrolní vyšetření v pátek.

Doufá v lepší variantu

Do té doby Rosolová dělá maximum pro rychlou regeneraci svalu. Uklidňující injekce, lymfatická masáž, homeopatika, čínské tablety… „Teď nohu cítím, doktor říkal, že to bude bolet jako po koňaru,“ říká překážkářka.

Video z táborského sprintu ji navíc utvrdilo v optimistické vyhlídce, že by nemělo jít o natržení svalu. Po zhruba 150 metrech totiž postupně začala zpomalovat. „Když se člověk narve, škubne to a musí náraz zastavit,“ ví.

Odpočinek může pomoct

Letos už se dávala dohromady po hrozivém pádu při halovém mistrovství Evropy v Bělehradě a operaci v oblasti paty, v další zdravotní lapálii se snaží hledat i pozitiva.

„Třeba si odpočinu a pak mi forma vyletí. Měla jsem to podobně i před Paříží,“ vzpomíná na cestu za titulem halové mistryně Evropy v roce 2011. V Londýně bude mít i v případě uzdravení skromnější cíle. „Letos je to strašně vyrovnané, ale nechtěla bych skončit s časem nad 55 sekund.“

Mistrovství světa může být její rozlučkou s vrcholnými akcemi, tak jako v případě Usaina Bolta, s nímž ji pojí datum narození 21. 8. 1986. „Vyhodnotím to po sezóně, klíčové bude tělo a psychika. Adam chce, abych závodila až do Tokia, ale už je hodně daleko,“ usmívá se partnerka vícebojaře Helceleta.

Reklama